logo
 • Een ‘korte’ introductie

  Welkom op de website van Ryfari. Wij zijn een online gaming community die de games van Blizzard entertainment gebruikt om Nederlandstalige gamers een warme thuisplek te geven. Oorspronkelijk begonnen als World of Warcraft guild zijn we door de jaren heen meer geworden dan een groep WoW spelers. Met jaarlijkse één à twee guild meetings, en daartussen kleinere meetings heeft onze online community extra betekenis gekregen.

  De kern van Ryfari speelt World of Warcraft op de Frostmane-EU server sinds onze verhuizing van de Dunemaul server. Hier bieden wij de ruimte aan spelers van verschillende kalibers, hardcore en casual. Plezier, gezelligheid en behulpzaamheid zijn belangrijke kernwoorden bij ons.

  Als Nederlandstalige commnity waarin gezelligheid en samen spelen bovenaan staat, worden diverse aspecten van het spel actief bedreven; zo hebben we drie raidavonden per week en willen we ook graag weer proberen een pvp team klaarkrijgen. Ook doen wij regelmatig achievements runs en met de komst van Mists of Pandaria zullen er ook de challenges actief door ons worden gedaan. Iedereen kan doen wat hij of zij leuk vindt, deze vrijheid draagt bij aan de gezelligheid binnen de Ryfari.

  In de vele jaren die wij al bestaan heeft ervaring ons geleerd dat de online wereld en het echte leven met elkaar verweven kunnen raken. De gedeelde interesses in combinatie met de vele uren die guildies met elkaar doorbrengen zorgt voor een leven vol lief en leed dat met elkaar gedeeld wordt. De jaarlijkse guildmeetings die wij organiseren  hebben er bv. voor gezorgd dat er nieuw leven op de wereld is gezet. Ryfari leden creëren  speciale banden met elkaar, van vriendschappen tot zelf zakelijke partnerschappen. In het spel steunen we elkaar in slechte tijden en genieten we gezamenlijk van de goede tijden.

  Hoewel members ons soms moeten verlaten, zullen ze ons nooit vergeten. De indruk die onze guild achterlaat zorgt ervoor dat oud-members soms nog eens met plezier terug komen, puur voor de nostalgie. De interactie tussen oudgedienden en nieuwe spelers is een unieke ervaring.

  Veel leden van onze guild vertellen graag over Ryfari; de avonturen, de lachwekkende en droevige momenten en andere gedenkwaardige momenten. Vaak worden nieuwe leden geworven puur door de ‘mond op mond’ reclame van onze bestaande leden.

  Ryfari heeft veel middelen beschikbaar voor de community, waaronder deze website, ons forum, TeamSpeak, Facebook, Twitter, Whatsapp en de WoW Mobile Armory.

  Kijk gerust rond op onze site en als het bevalt, meld je aan om lid te worden.

  Game on.

  -Het officer team-

 • De oprichting van Ryfari

  Ryfari is opgericht, op de Dunemaul server, door Mizuki op 8 maart 2005. De guildcharter werd door Mizuki zelf aangeschaft en had destijds 9 handtekeningen nodig om de oprichting te kunnen voltooien. Omdat men de guild snel wilde opzetten, werden een aantal van de nodige handtekening aan tijdelijke, niet-Nederlandse spelers gevraagd die kort na oprichting weer vertrokken. De spelers die wel zijn gebleven, oftewel de officiele mede-oprichters, heette destijds:

  • Gyou
  • Hiojia
  • Mesmero
  • Tachyon
 • Ryfari – de definitie

  In het verleden werd nog wel eens de vraag gesteld, wat betekend Ryfari?” Simpel gezegd staat het voor  “je levend voelen” of “emotionele energie”, het is vergelijkbaar met het gevoel dat je krijgt na een overwinning of de sterke emotie die je voelt nadat iemand je inspirerende woorden heeft toegesproken (bijvoorbeeld vlak voor een veldslag). Zij die weten dat ze kunnen sneuvelen, maar alles geven en hiervan genieten, voelen Ryfari het sterkst.

  Een aantal kernwoorden die je met Ryfari kan associëren zijn:

  ► Levendig.
  ► Energiek.
  ► Passioneel.
  ► Vurig.

  Ryfari – Bijvoegelijk naamwoord. Uitspraak: Rie ∙ faa-rie. 1) Je levend voelen. 2) Geïnspireerd om tot het uiterste te gaan.

  Over de jaren heen heeft Ryfari extra betekenissen gekregen, gevormd door zij die zich er graag mee associëren. Trots, daadkracht en weerbarstigheid zijn enkele extra betekenissen die sommigen ervaren met Ryfari.

 • Het symbool

  Tegen het einde van Wrath of the Lich King, periode november 2010, werd het nieuwe symbool van Ryfari ingehuldigd. De betekenis van het symbool staat voor levendigheid, levensenergie en doorzettingsvermogen. Het symbool is ontworpen door Mizuki (S. Ramakers) en de grondslag ervan dateert uit Augustus 2009.

  • The Ryfari Timeline

 • IR 13.0 – Ryfari bestaat 13 jaar !
  IR 12.9 – Argus normal verslagen!
  IR 12.8 – Antorus raid open!
  IR 12.6 – Xeluna versterkt officers team.
  IR 12.6 – Kil’Jaeden normal neer.
  IR 12.3 – Tomb of Sargeras Raid is open !
  IR 12.2 – Maleficent, onze 2de Raidleader.
  IR 12.2 – Claudia, de nieuwste officer.
  IR 12.1 – Guldan verslagen !!
  IR 12.1 – Patch 7.2 : Tomb of Sargeras is er.
  IR 12.0 – Ryfari bestaat 12 jaar !!
  IR 11.11 – Mordslith wordt nieuwe Raidleader.
  IR 11.10 – The Nighthold raid gaat open !
  IR 11.9 – Odyn / Guarm Heroic neer.
  IR 11.9 – Aggranor wordt nieuwe PvPleader.
  IR 11.8 – Helya normal neer !
  IR 11.8 – Trial of Valor raid gaat open.
  IR 11.7 – Frenkydeluxe wordt nieuwe Raidleader.
  IR 11.7 – Xavius gekilled !
  IR 11.7 – Jonas en Linda, onze nieuwe officers.
  IR 11.7 – The Emerald Nightmare raid gaat open.
  IR 11.7 – Halieter wordt de nieuwe GM.
  IR 11.6 – Legion gaat van start, veel plezier !
  IR 11.4 – Legion’s prepatch is er
  IR 11.3 – Ryfari guildmeeting te Scheveningen !
  IR 11.0 – Ryfari bestaat 11 jaar !!
  IR 10.10 – Archimonde Heroic neer!!
  IR 10.8 – Samenwerking met Lok Narash
  IR 10.7 – Merge met Nights off the Gaurdians
  IR 10.7 – Hellfire Citadel campgne afgewerkt
  IR 10.3 – Start Hellfire Citadel Raid
  IR 10.2 – Blackhand is defeated
  IR 10.0 – Ryfari celebrates its 10 year anniversary.
  IR 9.10 – Imperator Mar’gok is defeated.
  IR 9.8 – Warlords of Dreanor begins.
  IR 9.3 – Abracadavre re-assumes gm position.
  IR 9.0 – Ryfari celebrates its 9 year anniversary.